Femke:
“Heel fijn om met iemand te praten die het zelf allemaal heeft meegemaakt en het écht begrijpt. Ook gewoon praktisch en handig om veel vragen te kunnen stellen. Ik kom steeds een beetje verder in mijn beslissing, zo spannend! Dankjewel!”

Jasmijn:
“De gesprekken met Sanne voer ik in een spannende periode van mijn leven. Ik zit in een verkennende fase wat betreft het single moederschap en durf dit amper met mijn omgeving te delen. Bang voor teveel advies of goedbedoelde raad over een onderwerp dat zo persoonlijk is. Sanne biedt me daarin precies wat ik nodig heb. We praten niet in een statische beknellende setting, maar wandelen bijvoorbeeld door het park. Ik mag eindeloos veel vragen stellen over haar leven, haar worstelingen en haar bevindingen. Daarnaast geeft Sanne mij alle ruimte om het ‘niet te weten’ en stelt ze vragen die mijn eigen zoektocht ophelderen (niet sturen). Daarnaast vind ik het prettig dat haar eigen ervaring ten dienste staat van mijn proces en daarin niet leidend is. Kortom, voor mij is Sanne een goede deskundige in haar vak, maar ook een warm mens. Ze geeft mij het gevoel naast mij te staan en mee te denken.”

Anoniem:
“Wanting to get pregnant as a single woman in Germany is almost considered a taboo. I met Sanne via a Dutch friend of mine. She came across as open and honest, friendly and very competent. She gave me the opportunity to break the taboo and ask all the ‘inappropriate’ questions in a warm and personal environment. Sanne’s drive is to support women like me in both ways, on an emotional level as well as with practical tips and advice.
She is very professional and at the same time gives a personal and honest insight into all the practicalities; from preparation to conception, childbirth and motherhood as a single mom by choice. She answered all my questions, no matter how personal they were.
From the first time we met I immediately felt a very strong connection with Sanne and a genuine empathy that can only come from a woman who has gone through the same before.”

Marleen:
“Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen erover te praten. Ik vind het heel fijn dat er iemand is die met me meedenkt want juist het feit dat ik dit alleen moet beslissen vind ik zo groots.”

Anoniem:
“Het is heel ontwapenend om Sanne over haar ervaringen te horen vertellen. Ik weet nog steeds niet hoe ik het aan moet pakken, maar Sanne heeft zeker wat orde in mijn gedachten kunnen scheppen. Niet in de laatste plaats door het bespreekbaar te maken. Het is erg fijn dat ze zo open is over haar ervaringen en de keuzes die zij gemaakt heeft, en dat ik alles, écht alles, mocht vragen. Wanneer je met soortgelijke vragen rondloopt raad ik je 100% aan een gesprek met haar te aan te gaan omdat zij al je twijfels herkent, meerdere opties heeft overwogen, en het bovendien helder onder woorden kan brengen.”

Anoniem:
“Dankjewel Sanne, ik vond het heel fijn om jouw verhaal te horen en herkende zo veel dat het me gesterkt heeft. Ik fietste blij en trots weer naar huis”.

Anoniem:
“Ik heb een erg fijn gesprek gehad met Sanne. Ik weet dat ik een kinderwens heb maar nog niet precies hoe ik het zou willen. Sanne heeft daar ook veel over nagedacht en herkende mijn twijfels en gedachten. Zonder haar mening op te leggen vertelde ze over hoe het bij haar is gegaan. Ze is erg betrokken en stelt goede vragen. We hebben ook gewoon gelachen.”

Karlijn:
” Ik had een heel prettig en open gesprek met Sanne. Ik vond het fijn om- zonder schroom- vragen te kunnen stellen en een eerlijk en open antwoord te krijgen van haar. Ze heeft mij geholpen met praktische info en ze gaf me heel fijn gevoel van herkenbaarheid”.

Mareike:
” Het was geweldig om met iemand te praten die alles meegemaakt had wat ik ook meemaak in de zoektocht rondom mijn kinderwens. Heel fijn om zo goed begrepen te worden en Sanne’s ervaring geeft mij moed. Ik kon alle vragen stellen, heb ook nog handige tips meegekregen, maar misschien nog belangrijker was het besef dat het oké is om op sommige vragen geen antwoord te hebben”.

Anoniem:
” Sanne denkt op een nuchtere en no-nonsense manier mee, en is open over haar eigen afwegingen maar ook onzekerheden. Een gesprek over de keuze om wel of niet voor een kind te kiezen en op welke manier, ging daardoor niet over de emoties van vrienden en familie, maar echt over mijn situatie. In korte tijd konden we zo tot de kern komen, van vragen waar ik zelf een antwoord op moet vinden, maar die een stuk scherper werden”.

Anoniem:
” We hadden een fijn gesprek waarin ik het idee had dat ik Sanne echt álles kon vragen. Ik was nieuwsgierig naar haar verhaal. Ik ben blij dat ze het met mij wilde delen. Door te vertellen over haar afwegingen, twijfels en ervaringen, heb ik weer nieuwe inzichten gekregen. Sanne denkt met je mee, zonder te oordelen. Op die manier heeft ze mij weer een stap verder geholpen in het onderzoeken van mijn kinderwens”.